Menu

stasibanner

Λαθρεπιβάτες σε τοπικό γκαζάδικο

Στην μέχρι στιγμής συζήτηση (Κυριακή 22/5 15:15) έχουν επιχειρηματολογήσει από μεριάς της κυβέρνησης στην βουλή συνολικά περί τα 30 στελέχη υπουργοί και βουλευτές. Δεν πρέπει να υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι έχουν την οποιαδήποτε ένσταση ή αμφιβολία για αυτό που ψηφίζουν.

 

Στα βασικά στοιχεία του ν/σ υπάρχουν και θετικά. Μπορεί να φτηνύνει η τιμή του ούζου ή της μπύρας. Μέχρι εκεί είμαστε στα καλά.

Θα μπορούσε κανείς να αρχίσει να καταγράφει το σύνολο των επιχειρημάτων που στηρίζουν την πολιτική πρόταση της κυβέρνησης που ανέφεραν τα στελέχη της άρθρο – άρθρο, λέξη λέξη. Πιο ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι αυτή συνοδεύεται από μία βαθειά μετατόπιση προς ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις που ακόμα και τους γκουρού του νεοφιλελευθερισμού τους αφήνει άφωνους

Μακης Βορίδης: Εύγε! Μπράβο με μία πράξη κάνατε αυτό που ούτε εγώ ο αφοσιωμένος δεν μπορούσα να φανταστώ. Ξεπεράσατε τα όνειρα κάθε φιλελεύθερου διανοούμενου

Γιώργος Σταθάκης: Άρα θα το ψηφίσετε;

Μάκης Βορίδης: Όχι γιατί μας ξεπερνά. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε.

Δρίτσας: “…ποτέ δεν πολιτεύτηκα εναντίον της Cosco, ή εναντίον της IBM…”

Tσακαλώτος : «…«υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά; Ναι υπάρχει κίνδυνος» αλλά «προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε να μην υπάρχει εμπορευματοποίηση αυτών των αγαθών».

Τσιρώνης: «…«Θα κλάψω αν πουλήσω μια μετοχή της ΔΕΗ αλλά καλύτερα από το να πουλήσω υδροηλεκτρικό εργοστάσιο»

Τον ένα Χρυσοχοϊδη τον έκαναν 153. Η κλωνοποίηση του σε βιομηχανική κλίμακα είναι αντίστρόφως ανάλογη με την διαδικασία δημιουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου συμπτήσει πολλές υπηρεσίες  για δημοκρατικούς λόγους πάντα και για διαφάνεια. Αυτή χαράσσει  οικονομική πολιτική είναι και ανεξάρτητη – από εμάς είναι αναμενόμενο  – αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση. Μπορεί βέβαια ο Τσακαλώτος να την συμβουλεύει. Αλλά υπό συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι σαφές ότι μπορεί να ρωτάει κιόλας για το τι κάνει ή να «παράσχει δεσμευτικές οδηγίες» - ( ΚΕΦ Α Ειδικό μέρος αρθρο 5 παρ.3).

Αν τώρα πρέπει να νομοθετήσει θα πρέπει να πάρει την άδεια ή την γνώμη της ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο από αυτή, η οποία θα πρέπει να απαντήσει σε 30 μέρες. Εξάλλου τα μέλη της αρχής δεσμεύονται από την συνείδησή τους  -ασυλία έχουν από τον Αύγουστο του 2015. Οι εργαζόμενοι σε αυτή επίσης δεν θα έχουν το ενιαίο μισθολόγιο. Να σημειωθεί ότι όλες οι θέσεις πραιτωριανών που δημιουργεί η υλοποίηση της συμφωνίας εκπίπτουν από τα ενιαία μισθολόγια που είναι για την πλέμπα. Οι «δικοί μας» θα παίρνουν και μπόνους.

Επιπλέον στην Αρχή μπορεί να μεταβιβάζονται και άλλες αρμοδιότητες από τους υπουργούς (ΚΕΦ Α Ειδικό μέρος αρθρο 2 παρ.3) αλλά ποτέ από αυτήν στους υπουργούς (ΚΕΦ Α Ειδικό μέρος αρθρο 2 παρ.4).

Αν λοιπόν διαφωνήσει ο Υπουργός με τον Διοικητή της Αρχής τι γίνεται; Απλά ο υπουργός μεταφέρει την διαφωνία…. στο διοικητικό συμβούλιο της Αρχής – σκίζει το νομοσχέδιο στα διοικητικά.

Και μιλάμε για μία ανεξάρτητη πραγματικά αρχή τόσο ανεξάρτητη που το 1 από τα 5 μέλη του ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  - τα άλλα θα είναι goldenboys της αγοράςή κάτι αντίστοιχο επιπέδου Χριστοφοράκου

Το σύνολο της πληροφορίας που περιγράφηκε σε αυτό που ψηφίζεται αποτελεί τμήμα , πολύ μικρό τμήμα του συνόλου της πληροφορίας που υπάρχει στα βουλευτικά έδρανα και ψηφίστηκε σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Σύνολο 15 εγγράφων που αποτελούν το σχέδιο νόμου         3721 σελίδες

Αιτιολογική έκθεση                                                           534  σελίδες 

Τροπολογίες                                                                     60 σελίδες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες σελίδες αφορούν την σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με την Fraportγια την παραχώρηση 14 αεροδρομίων. Να την χαιρόμαστε.

Το κύριο θέμα είναι 280 σελίδες περίπου του κυρίως κειμένου. Σε αυτό έχουμε τον πυρήνα της συμφωνίας με τους δανειστές: ΔΕΗ, Λιμάνια, δευτερεύοντα ζητήματα, Υπερταμεία με ηλικία ένταξης στα ΚΑΠΗ συγχωνεύσεις ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ – ΤΧΣ, φορολογία, ΕΝΦΙΑ, κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ από νησιά, τέλος συνδρομητικής, τέλος σταθερής, τέλος εποχής.

Δεν βλέπουμε μισθό κατώτερο στα 751 euro. Δεν βλέπουμε 13ο μισθό ή 13η σύνταξη. Δεν βλέπουμε δημόσιο διάλογο και ενημέρωση του λαού για την διαπραγμάτευση.

Ποιος αλήθεια βγαίνει κερδισμένος από αυτή την στρατηγική; Ο καθένας βουλευτής που θα ψηφίζει υπέρ και που ψήφιζε ΟΧΙ τον Ιούλιο θα πρέπει να απαντήσει σύντομα στο απλό ερώτημα:

Για εμάς, όλους εμάς  τι μας συμβουλεύει να περιμένουμε; Να ευχόμαστε να πετύχει το πρόγραμμα ή όχι; Να ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να έχουμε 99χρόνια ταμεία που θα τα διαχειρίζονται τρίτοι διορισμένοι από την ΕΕ για να ρουφάνε τον πλούτο της χώρας όπως τη ρουφάει εδώ και χρόνια η υγιής επιχειρηματικότητα που τις φτιάχνουμε γήπεδα στα δάση και της δίνουμε θαλασσοδάνεια  ή να αποτύχει και να τραβιόμαστε για άλλο ένα Γολγοθά όπου ο κόφτης θα φροντίζει να τεμαχίζει τα όνειρα του κάθε ανθρώπου με  ένα γελοίο ιδεολογικό συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερης μπαρουφολογίας όπου όλα θα είναι ζήτημα πλεονάσματος, του νέου ιερού μοσχαριού που θα προσκυνάμε, όπως ήταν το 2010 τα CDS , οι διαφορές μονάδων βάσης το 2011, το κούρεμα των ταμείων το 2012. Όπου το γάλα του παιδιού σου θα πρέπει να χωράει στο πλεόνασμα όχι του ενός αλλά του κάθε Απριλίου, μιας Απριλιανής δικτατορίας πάνω στην ανάγκη του καθένα όπου αυτό που θα του αναλογεί σε κάθε περίπτωση θα εξαρτάται από το τι θα του παίρνουν σε κάθε περίπτωση.

Με ποιους πας και που

Με τον λαό στο καναβάτσο καμία διαπραγμάτευση όχι με τον δανειστή σου ούτε με την σπιτονοικοκυρά σου δεν μπορείς να κάνεις. Δεν υπάρχει κανείς που να στοιχίζεται πίσω από αυτή την πολιτική, παρά μόνο οι τράπεζες, οι δανειστές και οι μεγάλοι εργοδότες , οι στυλοβάτες του κράτους και της εξουσίας δηλαδή που διαμόρφωσαν την λεηλασία των τελευταίων 30 ετών και έχτισαν  τον δρόμο τον οποίο η Αριστερά δεν αλλάζει.

Ιδεολογήματα που τα ακούμε για πολλοστή φορά, τελευταία  μέτρα, βγαίνουμε στο φώς, να λήξει η αξιολόγηση, το μνημόνιο είναι ευκαιρία κλπ ξανάρχονται στα αυτιά μας και κανείς πια δεν τα πιστεύει. Γιατί να νοιώθουμε όμορφα που κάναμε το νέο ταμείο να έχει έδρα την Ελλάδα και όχι το Λουξεμβούργο, επειδή θα του πληρώνουμε και το νοίκι; Τι μας αφορά αν τα μέλη του δεν θα είναι ξένοι; Από αυτούς θα διορίζονται και από τις λίστες που θα προτείνουν οι Ευρωπαίοι Δανειστές θα τους διαλέγουμε. Να χαιρόμαστε γιατί θα έχουμε νέους Λογοθετόπουλους και Τσολάκογλου που ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε στοιχειώδη αντίληψη αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας θα δρουν εκτός του οποιουδήποτε πλαισίου;

Αν δεν κοιτάς εκεί που πας θα πας εκεί που κοιτάς.

Η κυβέρνηση προσεγγίζει την ταχύτητα της κυβέρνησης Gutieres του Ισημερινού που θα τσάκιζε την παγκόσμια Τράπεζα και μέσα σε ένα χρόνο την έκανε νόμο. Όπως εδώ με τον κόφτη που καθιστά συνταγματικό νόμο την λιτότητα σε λιγότερο από 15 μήνες «διαπραγμάτευσης».

Η κυβέρνηση προσεγγίζει τις επιδόσεις της κυβέρνησης Menem στην Αργεντινή όπου ενώ είχε την στήριξη του λαού ιδιωτικοποίησε ΟΛΟ τον πλούτο της χώρας μέσα σε 12 μήνες. Όπως εδώ  που βάζει, τα λεφτά που ο λαός χρεώθηκε για να ανακεφαλαιοποιήσει ένα χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα και  το σύνολο των παγίων εγκαταστάσεων και των υποδομών του,  σε ένα νομικό πρόσωπο για 99 χρόνια να τα διαχειριστεί για να καλύψει τα χρεωστικά των μνημονίων.

Να περιμένουμε μας λένε την Τρίτη που θα έχουμε το Eurogroup, τον Τζακ Λιού και τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη να συνεννοηθούμε για τα ασημικά του σπιτιού μας και για το ίδιο το σπίτι μας και να έχουμε πίστη γιατί η στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς συμβασιούχους των 330 euroσυνιστά πράξη αντίστασης και προοπτικής επειδή ο  υπουργός που την προωθεί έχει στο δωμάτιό του την φωτογραφία του Βελουχιώτη και όχι του κάθε φασίστα που είχε ο Βορίδης. Πόσο φαγώσιμο είναι αυτό για τον νέο μηχανικό των 800€ που θα έχει στην εφορία τα 400;

Το καϊκι που ταξίδευε αυτός ο τόπος για αιώνες σε αυτή την γωνιά του πλανήτη και το έφτιαχνε με κόπο και ελπίδα για να αντέχει τις φουρτούνες που ο καιρός του έβγαζε έγινε γκαζάδικο με επικίνδυνο φορτίο και τον εργαζόμενο λαό σε αυτό λαθρεπιβάτη σε μία πορεία που δεν ορίζει. Με καπεταναίους στο τιμόνι σπουδαγμένους στην σφίγγα και το ξυνόχορτο σε δρομολόγια που δεν τον αφορούν. Το γκαζάδικο όμως είναι περίεργο παπόρι. Ειδικά αν σκάσει το εύφλεκτο υλικό του και στείλει πολλά και πολλούς στο πάτο εκεί που πολλά παλιοσίδερα του παρελθόντος το περιμένουν. Σάπια, βρεχάμενα τσιμέντα και σκουριά. Να δούμε στο τέλος ποιόν θα πρωτοσώσει η παναγία Σουμελά. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 23 Μαΐου 2016 05:00
επιστροφή στην κορυφή