Menu

stasibanner

Τεχνικό πρόγραμμα και ΟΝΝΕΔ μία απάντηση στην ανακοίνωσή της Κύριο

Με ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Χαλανδρίου αναφέρεται σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Χαλανδρίου και την καταψήφισή του από το δημοτικό συμβούλιο της Τεάρτης 22/11.

Για ακόμα μία αφορά και όσο αφορά αυτό καθεαυτό το τεχνικό πρόγραμμα που εισηγήθηκε η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναφέρουμε τα εξής:

 - Το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 αποτελεί συνέχεια των αντιστοίχων των προηγουμένων ετών και αποτελεί τμήμα του ίδιου ενιαίου και επί 3 χρόνια υπό εξέλιξη σχεδιασμού που θέλει στο δίπολοσταθεροποίηση κοινωνικού εξοπλισμού – ανάπτυξη υποδομών η πόλη να μπορέσει να διαχειριστεί στοιχειωδώς τις ανάγκες των κατοίκων της.

 - Η σταθεροποίηση του κοινωνικού εξοπλισμού αφορούσε και αφορά την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αδειοδότηση εκσυγχρονισμό και ανάπλαση των παιδικών χαρών, την συντήρηση των ΚΑΠΗ και Παιδικών Σταθμών την συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων. Μπορεί να φαίνεται αυτό κάτι απλό αλλά δεν είναι.

 - Η ανάπτυξη των υποδομών περιελάμβανε και περιλαμβάνει την εξεύρεση χώρου για την καθαριότητα (πραγματοποιήθηκε) και την οργάνωση των μελετών και των έργων για την υλοποίηση του, την αγορά καινούργιου εξοπλισμού για την καθαριότητα πράγμα που έγινε, την αγορά καινούργιων λεωφορείων για την δημοτική συγκοινωνία πράγμα που επίσης έγινε, την εξεύρεση χώρου πολιτιστικών δράσεων για τον δήμο που επίσης έγινε, την αγορά του ΧΕΥ 8 και την επέκταση του Πέρκιζας, την απόκτηση των 30 στρ του Νομισματοκοπείου, την κατασκευή 2 πλατειών στο Πάτημα 1, την κατασκευή του Σαχάλα, την διεκδίκηση του Δουζένη ως κοινόχρηστο χώρο, την παραχώρηση του κτήματος Ζερβού, την υλοποίηση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της οπόλης με την υλοποίηση του μεγάλου έργου ομβρίων, την ολοκλήρωση των μελετών για τον Βριλησσό, την ολοκλήρωση των μελετών για τα όμβρια του Πολυδρόσσου και την εξεύρεση χρηματοδότησης, τα επριβαλλόντικά για το ζήτημα της Πόντου.


Τι πραγματικά είναι η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ: επιστολή προς τους κυρίους της ΟΝΝΕΔ και κάποια ιδιαίτερα θέματα της ΤΥ που καίνε


Για όλους εσάς φαίνονται όλα αυτά εύκολα πράγματα και ευτελούς σημασίας. Δεν είναι όμως. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η απόπειρα ανασυγκρότησης που περιγράφεται έγινε πάνω σε μία αποδιοργανωμένη πόλη.

Συγκεκριμένα αποδιαοργάνωση σημαίνει η Τεχνική Υπηρεσία να μην έχει πάει ΠΟΤΕ στους αθλητικούς χώρους, να μην έχει καμία εικόνα της επικρατούσας κατάστασης παρά μόνο όταν έκλεισαν όλα όλοι το καλοκαίρι του 2014.

Αποδιοργάνωση σημαίνει να μην έχει κλείσει κανένα πολεοδομικό ζήτημα και δεν αναφερόμαστε στα μεγάλα θέματα ΓΠΣ και την ενταξη του Πεύκου Πολίτη αλλά στα μικρά σε τροποποιήσεις ρυμοτομικών και ύπαρξη τοπογραφικών, ζητημάτων που αφορούν το υπόβαθρο που πρέπει να έχεις για να δημιουργήσεις, να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις. Ιστορίες 50ετίας σέρνονται και στο 21ο αιώνα (πάρκο Ποταμού Καλαμά, υπόθεση Αγουρόπουλου, πεζόδρομος Χαϊμαντα, πλατεία Αγ. Αναργύρων, πλατεία Ολύμπου και Εδέσσης, τροποποιήσεις στο ΚΦ87 στο Πάτημα2, κεντρική πλατεία). Να εμφανίζεις στο Ε9 ιδιοκτησία στο Παπαδάκης ενώ δεν έχεις παραχωρητήριο από τον ΟΣΚ, να μην έχεις περιουσιολόγιο, καθηκοντολόγιο και να μην τηρείς κανένα ημερολόγιο.

Να έχεις αντικαταστήσει την διαχείριση των τεχνικών αναγκών της πόλης με εξυπηρέτηση αναγκών των φίλων και γνωστών όπου κοινός κανόνας μπορεί ισχύει μόνο για το πόπολο. Έτσι πχ είναι πολύ φυσιολογικό να φεύγουν τα φακελάκια προς την δημοτική αστυνομία από την τότε διοίκηση με το ποιές κλήσεις θα πρέπει να σβηστούν, οι υπόλοιποι προφανώς πληρώνουν. Αυτό δεν είναι δημοκρατία ;

Το χειρότερο όμως όλων είναι η απαράδεκτη σχέση που είχε δημιουργηθεί με τις ευλογίες της προηγούμενης διοίκησης όπου ένα αυτονομημένο κομμάτι της Τεχνικής Υπηρεσίας έκανε μπίζνες και αρπαχτές με τους μαγαζάτορες της νύχτας στήνοντας επι της ουσίας ένα τεχνικό παραμάγαζο το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την εκτός ελέγχου και ισορροπίας κατάσταση με τα ΚΥΕ που υπάρχει στο κέντρο της πόλης και που επιχειρεί να οριοθετήσει η σημερινή διοίκηση. Οι δουλειές γίνονταν μέσα στην ΤΥ από προσωπικό που πληρωνόταν για να κάνει κανονική δουλειά, με υπολογιστές που βρίσκονταν εκεί για να κάνουν κανονική δουλειά και εκτυπωτές που έπρεπε να τυπώνουν σχεδία και όχι κατόψεις καταστημάτων. Όλα αυτά γίνονταν για χρόνια και είχαν τις ευλογίες σας κύριοι.

Αυτό το παραμάγαζο που έχει ονοματεπώνυμο, το διαλύσαμε και ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε η νέα διοίκηση πριν από οποιοδήποτε Τεχνικό Πρόγραμμα φτιάξει. Και είναι αυτό το παραμάγαζο που ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας θα επιχειρήσει να αναστήσει το επόμενο διάστημα και μένει να δούμε αν θα το καταφέρει.

Αυτή την δημοκρατία είχan στήσει στην πόλη κύριοι της ΟΝΝΕΔ οι αντιλήψεις σας και οι διοικήσεις σας. Μία δημοκρατία που έστηνε μηχανισμούς εξουσίας και δημιουργούσε το δίκαιο του ιδιοκτήτη απέναντι σε όλους εμάς.
Η μόνη αλήθεια είναι η αγωνία της πιθανής επιτυχίας αυτής της διοίκησης γιατί είναι σαφές ότι αν καταφέρει για βγάλει το πλάνο της η διοίκηση Ρούσου ο δρόμος που θα ξαναέφερνε τους ανθρώπους της αγοράς στη πόλη θα αργήσει να έρθει. Αυτή την αλήθεια - αγωνία περιγράφει η ανακοίνωση σας και για αυτό ψάχνει δικαιολογίες και συμμάχους στους υποστηρικτές του λευκού.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 05:11
επιστροφή στην κορυφή