Menu

stasibanner

Κυρ. Μητσοτακης: Ο Δράκουλας των δημοσίων Υπάλληλων

Ο Κ. Μητσοτάκης, βρίσκεται από την αρχή της θητέιας της κυβέρνησης, στην προμετωπίδα του "μεταρρυθμιστικού έργου". Στο απυρόβλητο των ΜΜΕ, που όταν τον αναφέρουν, μόνο που δεν ξεπλένουν το στόμα τους, έχει την αμέριστη στήριξη όλου του μνημονιακού συμπλέγματος. Στόχος: η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών (κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης), ώστε να υλοποιηθούν τα νεοφιλελεύθερα πλάνα, για το "επιτελικό κράτος", με μοναδική λειτουργία την εποπτεία εφαρμογής των μνημονιακων μέτρων και με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις (εξάλλου δεν μπορεί στον ιδιωτικό τομέα να κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας- δλδ. της εργοδοσίας- και οι ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να "χαλάνε την πιάτσα")

Το άρθρο που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε στο unfollow(Μάρτιος 2014). Παρά το γεγονός ότι γράφτηκε πριν μισό χρόνο, αποτυπώνει στην εντέλεια τη λογική με την οποία κινείται ο Κ. Μητσοτάκης, απέναντι στο δημόσιο και τους υπαλλήλους του.

Μετά το τέλος του κειμένου παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, για τα…. Δείγματα γραφής που έδωσε ο Μητσοτάκης με τους «μεταβατικούς»(ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) προϊσταμένους. Τα «αξιοκρατικά κριτίρια» στο φόρτε τους….

Τέλος, ενημερωτικά, παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο, απ' όπου κλέψαμε τον τίτλο του άρθρου.

Ο Μητσοτάκης και το κράτος της (αξιοκρατικής) Δεξιάς

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Δηλαδή πώς αλλιώς περιμένουμε να μας το πουν; Το επόμενο βήμα θα ήταν να βγάλει η ομάδα Μουρούτη μια ανακοίνωση σαν αυτή: «Λοιπόν, κύριοι, επειδή το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έχει ρημάξει το δημόσιο, θα κάνει ένα νομοσχέδιο ο Κυριάκος να βάλουμε πάλι τα δικά μας παιδιά, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

E, όχι, φαντάζομαι πως έτσι δεν θα μας το πουν ποτέ. Θα μας το πουν πιο κομψά, πιο περιφραστικά, όπως το είπε ο Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην κυριακάτικη Καθημερινή. Ίσα που είχε προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από το ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 27 («Ο Δράκουλας των δημοσίων υπαλλήλων») και ήρθε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης να παραδεχτεί με ωμότητα το κομματικό έγκλημα που συντελείται για μια ακόμη φορά στο πολύπαθο ελληνικό δημόσιο από τον ίδιο και τη συγκυβέρνηση που εκπροσωπεί. Γράφουμε στο ρεπορτάζ, λοιπόν, ότι ο Κ. Μητσοτάκης και ο συνεργάτης του Δ. Στεφάνου, με επόμενο νομοσχέδιο, «θα επαναφέρουν τη συνέντευξη για τις κρίσεις προϊστάμενων. Με την “καινοτομία” ότι στην επιτροπή αξιολόγησης θα συμμετέχει και ένας διευθυντής του ιδιωτικού τομέα. (…) Όλα τα παραπάνω μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο δημόσιο των κοινωνικών φρονημάτων».

Πώς αλλιώς να το πει κάποιος, όταν ο αρμόδιος υπουργός εξαγγέλλει (και επαίρεται για αυτό) ότι δια νόμου θα καταργηθούν οι κανονικές και μετρήσιμες μέθοδοι μοριοδότησης των προσόντων των υποψηφίων (πτυχία, προϋπηρεσία, αποτελεσματικότητα, γλώσσες κ.ά.), για χάρη άλλων… πλεονεκτημάτων όπως η δυνατότητα να είναι κάποιος «το πρώτο βιολί» (ή ενδεχομένως και άλλο όργανο…) και ασφαλώς της συνέντευξης. Συνέντευξη στην οποία «τα δικά μας» παιδιά θα μπορούν να αποφασίζουν για τα επόμενα «δικά μας παιδιά» – παλιά μου τέχνη κόσκινο… Εν ολίγοις, ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, στο οποίο υποβαθμίζονται τα τυπικά προσόντα και αναβαθμίζονται τα μη μετρήσιμα, όπως το αν ο υποψήφιος «κάνει εντύπωση» στη συνέντευξη και αν έχει ηγετική ικανότητα.

Θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε πάντως ότι το παρουσίασε με πραγματικά ευφάνταστο τρόπο. «Τα μόρια αποτιμούν μόνο στατικά χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου και ακόμα και αυτό το κάνουν ανεπαρκώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε: «Μπορείτε να αντιληφθείτε εύκολα πως ένας υποψήφιος μπορεί να συγκεντρώνει πολλά μόρια, αλλά να είναι παντελώς ακατάλληλος προϊστάμενος, είτε γιατί η προϋπηρεσία ή η εκπαίδευσή του δεν σχετίζονται με τη θέση ευθύνης, είτε γιατί η θέση απαιτεί και άλλα δυναμικά χαρακτηριστικά που δεν εντοπίζονται με πιστοποιητικά. Έχει αποδειχθεί ότι η απόκτηση τίτλων σπουδών δεν καθιστά a priori τον υποψήφιο τον καταλληλότερο. Στην Ελλάδα μάς χαρακτηρίζει συλλογικά μια “πτυχιολαγνεία”. Αλλά αν ψάχνεις για “πρώτο βιολί” και μπορείς να το επιλέξεις ακούγοντάς το να παίζει, δεν εστιάζεις σε μόρια, σε βαθμούς σε πτυχία ή σεμινάρια που ενδεχομένως παρακολούθησε ο βιολονίστας! Ψάχνουμε τα “πρώτα βιολιά” στη διοίκηση και είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν». Εδώ είναι που αναρωτιέσαι πώς πήρε ο ίδιος τη θέση του υπουργού, βέβαια…

Καλά και πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα και η διαφάνεια; συνέχισαν οι ερωτήσεις από την Καθημερινή. «Η αντικειμενικότητα διασφαλίζεται με την ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας», όπως είπε ο Μητσοτάκης. Εντάξει, ησυχάσαμε, άκυρο παιδιά, όλα κρύσταλλο, εμπλέκεται το ΑΣΕΠ…

Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Το talent show θα έχει πολλούς κριτές. Επιβεβαιώνοντας και εδώ το ρεπορτάζ μας, λοιπόν, ο υπουργός ανακοίνωσε την οργουελική «καινοτομία» ότι στα Συμβούλια Επιλογής αλλά και στα συμβούλια που θα διενεργήσουν τις συνεντεύξεις θα περιλαμβάνονται και στελέχη του ιδιωτικού τομέα: «Πέραν των εκπροσώπων του ΑΣΕΠ και του δημοσίου τομέα θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές. Τα στελέχη αυτά θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν πιστοποιηθεί σχετικά», δήλωσε ο υπουργός.

Αυτό προφανώς εντάσσεται στο πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, της οποίας ως γνωστόν η οικογένεια Μητσοτάκη είναι απηνής διώκτης. Σου λέει, δηλαδή, για ποιο λόγο να παιδεύεται ο κάθε Μπόμπολας και η κάθε Siemens με το δαιδαλώδες δημόσιό μας προκειμένου να αναλάβει ένα έργο; Γιατί να ταλαιπωρείται με διαγωνισμούς, μελέτες και συμβάσεις; Περιττή γραφειοκρατία! Ενώ μπορεί κάλλιστα να στείλει το Διευθυντή του να επιλέξει τους προϊστάμενους στο δημόσιο και να ’χει άμεση και σίγουρη πρόσβαση βρε αδερφέ. Να μη χρειάζεται καν το σπασμένο τηλέφωνο…

Αυτοί οι νέοι προϊστάμενοι, επιλεγμένοι με τις ευλογίες της Δεξιάς του Κυρίου, λοιπόν, θα λάβουν και καμπόσες υπερεξουσίες. Μεταξύ αυτών, την εξουσία να αποφασίζουν για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από τους υπαλλήλους τους, αφού σήμερα εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοθετικό τερατούργημα του Δράκουλα των Δημοσίων, με το οποίο θεσμοθετείται ποσόστωση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αν αύριο ψηφιστεί ο νόμος αυτός από την (οριακή) κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τότε από μεθαύριο διά νόμου θα ορίζεται ότι το 25% των δημοσίων υπαλλήλων είναι άριστοι, το 60% μέτριοι και το 15% κάτω από τη βάση. Υποχρεωτικά και διά νόμου!

Και για να μη λέμε πολλά λόγια, μπορούμε να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε την ποσόστωση αυτή στο ελληνικό κοινοβούλιο, διαπιστώνοντας εύκολα το μέγεθος της παραδοξότητας: Αν εφαρμόσουμε το αξίωμα του νομοθέτη θα πρέπει να δεχθούμε ότι το 85% των Ελλήνων βουλευτών είναι είτε άριστο είτε μέτριο, πάντως σε κάθε περίπτωση κατάλληλο για τη δουλειά που κάνει. Μόλις καταρρίψαμε το ανοσιούργημα στην πιο γνωστή σε όλους μας «δημόσια υπηρεσία». Για να δούμε λοιπόν ως αύριο πόσοι από τους «άξιους» έλληνες βουλευτές θα το ψηφίσουν, τώρα που ακόμη και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής κρίνει τις διατάξεις του μη σύμφωνες με το Σύνταγμα!

Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι γελοία, γιατί είναι τραγική: οι (συν)εταίροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προχωρούν σε μια πρωτοφανή κομματικοποίηση της ραχοκοκαλιάς του κράτους. Δημιουργούν ένα μικρό και κλειστό κράτος «μνημονιακών φρονημάτων», στο οποίο θα μείνουν μόνο οι «πρόθυμοι» να καταπατήσουν κάθε έννοια νόμων και Συντάγματος προκειμένου να προχωρήσουν οι μνημονιακές πολιτικές. Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα δημόσιο κατ’ εικόνα και ομοίωσίν της. Και για να μη μένει και καμία αμφιβολία, μόλις χτες ανακοινώθηκε ότι η τρόικα και η κυβέρνηση συνομολογούν ότι θα έπρεπε να γίνει κι άλλη περικοπή στον κατώτερο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων (680 ευρώ παίρνει πλέον ο νεοπροσλαμβανόμενος πτυχιούχος), προκειμένου να εξοικονομηθούν αυξήσεις για τα «στελέχη» του δημοσίου (σε απλά μικροκομματικά: στα «δικά μας» παιδιά). Το τέλειο έγκλημα.

Αυτή είναι η αξιοκρατία του Υπουργού ΔΜΗΔ

1/10/2014

Άλλη μια επιβεβαίωση των παλαιοκομματικών πρακτικών του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτελεί η κατάληψη των θέσεων ευθύνης στους νέους Οργανισμούς του Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρόσχημα της έναρξης ισχύος των νέων οργανισμών των Υπουργείων (στο τέλος Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου), λήγουν οι θητείες όλων των προϊσταμένων όλων των ιεραρχικών επιπέδων (Τμήματος, Δ/νσης και Γενικής Δ/νσης) και ορίζονται νέοι με μια απλή απόφαση του οικείου Υπουργού. Αυτό προβλέπει το άρθρο 5 παρ. 1 περ. β΄, του νόμου 4275/2014 που ψηφίσθηκε, όπως τόσα άλλα, από θερινό τμήμα της Βουλής, εφέτος το καλοκαίρι, όταν η Κυβέρνηση παρέδιδε μαθήματα Δημοκρατίας, προωθώντας για ψήφιση κρίσιμα νομοσχέδια (π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ) αποκλειστικά σε ολιγομελή θερινά τμήματα, η σύνθεση των οποίων άλλαζε, έως ότου βρισκόταν βουλευτής «πρόθυμος» να ψηφίσει.

Οι πιο πάνω διατάξεις -που εφαρμόστηκαν για την επιλογή των προϊσταμένων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ)- προέβλεπαν προτεραιότητα εκείνων των υπηρετούντων προϊσταμένων που είχαν τοποθετηθεί έπειτα από κρίση του συνταγματικώς αρμοδίου συλλογικού Οργάνου, έναντι όσων είχαν οριστεί αναπληρωτές με απλή απόφαση Υπουργού.

Αυτό φυσικά δεν τηρήθηκε, από τον «μεταρρυθμιστή» Υπουργό, ο οποίος με την ευκαιρία της έναρξης ισχύος (από 29 Σεπτεμβρίου) του νέου οργανισμού του ΥΔΜΗΔ, όρισε προϊσταμένους σε όλα τα επίπεδα (Τμήματος, Δ/νσης και Γενικής Δ/νσης), με βάση αποκλειστικά κομματικά κριτήρια. Στις περιπτώσεις μάλιστα μη επανατοποθέτησης Προϊσταμένων Τμήματος και Διεύθυνσης δεν μπήκε καν στον κόπο να αιτιολογήσει την πράξη του αυτή, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται ρητά.

Ενδεικτικό της αντίληψης του Υπουργού ΔΜΗΔ περί αξιοκρατίας και δικαιοσύνης είναι το γεγονός ότι παρέλειψε πολλούς προϊσταμένους Τμήματος: τέσσερις Δ/ντες και ένα Γενικό Δ/τη (ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν ο μόνος ΓΔ του Υπουργείου που αρνήθηκε να εκδώσει πράξεις κατανομής ποσοστών, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την «αξιολόγηση»), που κατά το παρελθόν είχαν επιλεγεί με αντικειμενικές διαδικασίες και με κριτήρια, ενώ την τύχη εκείνων που μπήκαν στο «ψυγείο» απέφυγε ημέτερος στην Κυβέρνηση Γενικός Δ/ντής (σύζυγος αδελφής πρώην Υπουργού), ο οποίος τοποθετήθηκε προϊστάμενος Δ/νσης.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε εγκαίρως επισημάνει πως οι υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις δεν είχαν στόχο την προώθηση της αξιοκρατίας και της αναδιοργάνωσης του Δημόσιου Τομέα, αλλά την περαιτέρω συρρίκνωσή του και τον ασφυκτικό του έλεγχο από τα πελατειακά δίκτυα των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Για όσους αναγνώστες επιθυμούν να πάρουν μια γρήγορη ιδέα για τους στόχους και τις επιδιώξεις του Κ. Μητσοτάκη στο δήμοσιο, προτείνουμε το εύληπτο και χιουμοριστικό βίντεο Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Δράκουλας των δημοσίων υπαλλήλων

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 12:10
επιστροφή στην κορυφή