Menu

stasibanner

Για την διήμερη συνέλευση της παράταξης 4-8/1/2017

Η  «Αντίσταση με τους Πολίτες του  Χαλανδρίου» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 4 και 8 Ιανουαρίου 2017, συζητώντας και αποτιμώντας τη θητεία της παράταξης στη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου από τον Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα.

    Στη μαζική, ανοικτή και πλουραλιστική αυτή διαδικασία στην οποία τοποθετήθηκαν τα μέλη της παράταξης συζητήθηκαν μία σειρά από ζητήματα σε πνεύμα συντροφικής κριτικής και αυτοκριτικής και υπήρξε συνολικά θετική αποτίμηση του έργου της Διοίκησης στο Δήμου  στους βασικούς τομείς κατά πρώτα δυόμισυ χρόνια. Ο απολογισμός   θα παρουσιασθεί στη συνέχεια  σε δημόσιο χώρο και θα τεθεί στην κρίση των δημοτών του Χαλανδρίου.

    Ως προς τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος , συνισταμένη των τοποθετήσεων είναι η αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της συνολικής λειτουργίας της παράταξης ώστε να διασφαλίζεται τόσο η αυτόνομη πολιτική λειτουργία της όσο και η ουσιαστική στήριξη του δημοτικού έργου, με προγραμματισμό και σχεδιασμό των βασικών ζητημάτων δράσης το επόμενο διάστημα.

     Παραμένει ο βασικός αρχικός διακηρυγμένος στόχος μας να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην εφαρμογή μιάς άλλης πολιτικής, σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές,  στην πόλη αλλά και στη χώρα.

Χαλάνδρι 9/1/2017

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση "Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" για την πυρκαγία στη Ρεματιά

Σήμερα, Δευτέρα 18/5, ένα χρόνο μετά τη νίκη της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Χαλανδρίου, μέρα μεσημέρι, "άγνωστοι" πυρπόλησαν το Θέατρο της Ρεματιάς. Τα σκόρπια γκαζάκια κάτω από τις κερκίδες και το λούσιμο της υπάρχουσας ξυλείας με εύφλεκτα υγρά στοιχειοθετούν καθαρή πράξη εμπρησμού, η οποία πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

Αυτή η πράξη, αποτελεί ευθεία βολή απέναντι στο ιστορικό θέατρο της πόλης, την μοναδική υποδομή που για χρόνια συνοδεύει την ανάγκη των κατοίκων της για πολιτισμό και αναψυχή.

Η αχρειότητά της απείλησε και την ευρύτερη περιοχή. Προσωρινά υπήρξαν φόβοι ότι το λαμπάδιασμα των γειτονικών δέντρων θα εξελισσόταν σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά με κίνδυνο να εξαπλωθεί από το θέατρο στην πόλη. Ευτυχώς χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, της υδροφόρας του Δήμου και των εθελοντών, η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Ως Αντίσταση με τους Πολίτες εκλαμβάνουμε τον εμπρησμό αυτό σαν μήνυμα από το παρελθόν. Μηχανισμοί που ζούσαν για χρόνια στο ημίφως και σιτίζονταν από τη στρεβλή σχέση τους με την εξουσία, οικοδομώντας ένα παρασιτικό κόσμο, διεκδικούν με βενζίνες και στουπιά την επιβίωσή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο Χαλάνδρι και τη χώρα.

Όποιοι κι αν κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη, φαίνεται ότι πλέον δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μαφιόζικες πρακτικές. Σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής αυτοί που ζούσαν από τη διάλυση της χώρας και οικοδομούσαν σχέσεις διαπλοκής στο Χαλάνδρι, παλεύουν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» τους. Σήμερα έβαλαν στόχο το Θέατρο της Ρεματιάς. Όποια κι αν είναι η επόμενη προσπάθεια τους, ένα μόνο αρκεί να γνωρίζουν: δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν, δεν θα καταφέρουν να στήσουν κανένα εμπόδιο, δεν θα μπλοκάρουν τη ροή των πραγμάτων, παρά μόνο για λίγο.

Ειδοποιούμε τους εμπρηστές του Θεάτρου ότι η Αριστερή διοίκηση της πόλης θα βρίσκεται και τα επόμενα χρόνια στο δημαρχείο. Βεβαιώνουμε κάθε οπαδό των εμπρηστών εντός και εκτός Χαλανδρίου, εντός και εκτός Δήμου ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε τίποτα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να αναστραφεί η πορεία φθοράς που ακολουθείται για χρόνια. Κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να κατανοήσει ότι η μάχη αυτή τον αφορά, δεν είναι μία μάχη συμβόλων αλλά αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο κόσμων: αυτού που φεύγει και αυτού που έρχεται.

Καλούμε τον λαό της πόλης να καταδικάσει τους ντόπιους μαφιόζους και τις πρακτικές τους. Καλούμε τον κάθε πολίτη να υπερασπιστεί τον χώρο της Ρεματιάς και να συνδράμει σε όσες προσπάθειες θα γίνουν για την άμεση αποκατάσταση του και την παράδοση του στον λαό της πόλης όπου και του ανήκει.

Ως «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» δηλώνουμε ρητά ότι θα είμαστε εκεί, σε αυτές προσπάθειες, όπως θα ‘μαστε εκεί, κι όταν ξαναλειτουργήσει το θέατρο, δίπλα στους συμπολίτες μας και ενάντια σε όσους –κρυφά ή φανερά- προτιμούν το καμένο θέατρο και δάσος, από το ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποχαιρετισμός στην Νένα Ρήγα.

antistash banner

 

 

 

Η γλώσσα αναπόφευκτα φτωχή, κοινότοπη.

Τι να πεις για αυτήν που αναχώρησε, περήφανη πάντα και σιωπηλή…

Κι όμως πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της "Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" σχετικά με την ακύρωση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

αντισταση1Η «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» είχε δεσμευτεί προεκλογικά να εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για μια ουσιαστική ανατροπή των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών στο Δήμο. Να υπερασπιστεί  τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διευρύνει και να ενισχύσει τις δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να ακολουθήσει έναν διαφορετικό τρόπο διοίκησης με στόχο τη διεύρυνση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων επιζητώντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η αποκεντρωμένη διοίκηση την Τρίτη 30/9 γκρεμίζει τον καταυλισμό των τσιγγάνων στο νομισματοκοπείο.

Προς όλους τους κατοίκους του κάτω Χαλανδρίου

Μετά από συνεχόμενες απόπειρες κατεδάφισης του καταυλισμού των τσιγγάνων η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ετοιμάζει το σχέδιο γκρεμίσματος ενός μεγάλου αριθμού πρόχειρων κατασκευών που τους φιλοξενούν στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου για το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τον χώρο που βρίσκεται η υπηρεσία καθαριότητας

αντισταση1Το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει την εκκένωση του οικοπέδου που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρασίνου του δήμου Χαλανδρίου.

Μαζί με τα κάθε λογής παπαγαλάκια της εξουσίας που αρθρογραφούν σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ… 

…και το ΤΑΙΠΕΔ τώρα ανακαλύπτει το Χαλάνδρι.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της "Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" για την πρόσληψη συμβασιούχων

Όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές τόσο βαθαίνει η διάλυση των στοιχειωδών κοινωνικών δομών. Γεγονός που φαίνεται και φέτος, από την ανάγκη πρόσληψης βοηθητικού προσωπικού με συμβάσεις «ορισμένου χρόνου», για να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ. Με αιτία αυτή την ανάγκη πρόεκυψε ένας πολιτικός προβληματισμός για το εάν πρέπει μία αριστερή δημοτική αρχή να προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις, με τις οποίες διαφωνεί.

Διαβάστε περισσότερα...