Menu

stasibanner

Ισορροπώντας στο κενό στο κέντρο προσφύγων στο Κουτσόχερο

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα στον δρόμο για τα Τρίκαλα υπάρχει το Κουτσόχερο. Είναι αριστερά στον δρόμο πολύ κοντά στον επαρχιακό. Είναι ένα χωριό στις παρυφές του κάμπου της Λάρισας με το τοπίο να είναι το κλασσικό της πεδιάδας. Η ζωή όσων κατοικούν εκεί ορίζεται από τον κάμπο αυτόν. Το ίδιο  - περίπου - ισχύει και για αυτούς που μένουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι είναι οι συμβάσεις στην "ΕΛΛΑΚΤΩΡ"

ellaktwr

Την Παρασκευή 1/4/2016 μια εργαζόμενη επι 4 χρόνια στην εταιρεία BIOSAR του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών η οποία περιείχε πρωτοφανείς όρους. Ακολουθεί το δελτίο τύπου που έβγαλε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έπειτα από κινητοποίηση στην εταιρεία και συνάντηση με τους υπευθύνους. Το όλο θέμα αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην αγορά εργασίας και δη σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...

Και πάλι για το Δουζένη και τις ανακρίβειες που γράφονται

Τις τελευταίες μέρες γράφονται διάφορα για την υπόθεση Δουζένη που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Δεν γνωρίζω αν γράφονται από άγνοια, σκοπιμότητα η τυφλή πολιτική αντιπαλότητα. Ως πληρ/σιος δικηγόρος του (σημερινού) δήμου θέλω να διευκρινίσω τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν οι αγώνες των εργαζομένων νικούν..

fishcariaΤην Παρασκευή 13/2, στο Χαλάνδρι όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας είχαν  προγραμματιστεί κινητοποιήσεις οι οποίες τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν. Ο λόγος της ακύρωσης όμως είναι πέρα για πέρα ελπιδοφόρος και αποδεικνύει ότι όταν οι εργαζόμενοι αντιδρούν μαζικά μπορούν να πετυχαίνουν νίκες, έστω και αν αυτές είναι μικρές μπροστά στη μεγάλη εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Χαλανδριώτικη συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής - Παρουσίαση του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου και καθηγητή Χημικών Μηχανικών, κ. Λυμπεράτου

LYMPERATOSΣτα πλαίσια του διεθνούς τριήμερου συνεδρίου για τη «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική» που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου με την πλειοψηφούσα παράταξη "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" και καθηγητής στη σχολή των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, κ. Γ. Λυμπεράτος*.

Η παρουσίασή του αφορούσε τις τεχνολογίες επεξεργασίας απορριμμάτων, εστιασμένες στην περίπτωση της Αττικής. Αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης (διαφάνειες 2-3) και περιέγραψε την αναγκαιότητα για αλλαγή στη διαχείριση των απορριμάτων (δ. 4), παρουσίασε τις μεθόδους επεξεργασίας (θερμική και βιολογική) σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο (δ. 7 - 23). Με βάση τις επεξεργασίες του σχολίασε ότι ο προηγούμενος σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) ακυρώνει τη λογική της ιεράρχισης, της πρόληψης και της προδιαλογής των υλικών (δ. 24-25) και επιχειρηματολόγησε στο γιατί η λύση βρίσκεται στην αποκεντρωμένη διαχείριση (δ. 26-27). Η αποκεντρωμένη διαχείριση περιλαμβάνει τρία επίπεδα (δ.28-37). Το πρώτο αφορά την κατοικία, την επιχείρηση, την υπηρεσία, τη γειτονιά, το δεύτερο τους Δήμους και το τρίτο ομάδες Δήμων και την Περιφέρεια. Η παρουσίαση του κ. Λυμπεράτου προτείνει πρακτικές μεθόδους βελτίωσης της διαχείρισης απορρίματων και στα τρία επίπεδα: από τη διαλογή στην πηγή μέσω δραστηριοτήτων διαλογής, κομποστοποίησης, ανακύκλωσης, δικτύων "πράσινων" σημείων και κάδων προδιαλεγμένων υλικών (δ. 28), την επεξεργασία και αξιοποίηση (παραγωγή βιοαερίου και κομπόστ) αυτών στο δεύτερο επίπεδο των Δήμων (διαφάνεια 32) και το ρόλο της Περιφέρειας στο τρίτο επίπεδο (δ. 37). Έπειτα, παρουσίαζει μια τεχνοοικονομική - κοστοληγμένη πρόταση για το Δήμου Χαλανδρίου και περιγράφει τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει με τη νέα διοίκηση του Δήμου (δ. 38-40).

Δείτε αναλυτικότερα την παρουσίαση του κ. Λυμπεράτου στο επισυναπτόμενο αρχείο.

*Ο κ. Λυμπεράτος είναι Καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου και Αναπληρωματικό Μέλος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Για τους 2 συλληφθέντες Αντιφασίστες το Σάββατο 31/1

ΣβήστεΤουςlogo

Το Σάββατο 31/1 διοργανώθηκε ένα μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο- απάντηση στην επετειακή φιέστα της Χρυσής Αυγής. Πάνω από 5.000 κόσμου διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και απέδειξαν έμπρακτα ότι απέναντι στους νεοναζί δολοφόνους το αντιφασιστικό κίνημα διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά.  

Διαβάστε περισσότερα...

Με ΜΑΤ ετοιμάζονται για το Πολυτεχνείο, Νομική και ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες)

Στα Πανεπιστήμια, όπως μας έχουν αναφέρει πολύ συχνά οι διάφοροι Πρετεντέρηδες, επικρατεί η ανομία. Και ως γνωστόν, στις 17 Νοέμβρη η ανομία αυτή κορυφώνεται. Πορείες, στεφάνια, λουλούδια… Χαλασμός Κυρίου! Έτσι λοιπόν οι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, για να προστατέψουν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας πήραν μια τολμηρή επιλογή: να κλείσουν από σήμερα το βράδυ τις σχολές και να καλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να τις περιφρουρήσουν. Βέβαια ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, παρά τις προσπάθειες του να φανεί ως Βatmanστην GothamCity, προστατεύει μόνο τη Νομική και την πρυτανεία, αφήνοντας στο έλεος της παρανομίας την Πανεπιστημιούπολη, ακόμα κι αν αυτή βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού.

Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε ανακοινώσεις φοιτητικών συλλογικοτήτων για το ζήτημα, ακόμα κι αν τασσόμαστε με τις απόψεις του πρωθυπουργού μας, περί «θρασιμιών» και «μπαχαλάκηδων».

Όσο για αυτούς που θα σπεύσουν να κάνουν αναλογίες με τη Χούντα, ξεχνούν κάτι πολύ βασικό: η «εθνοσωτήριος» απέτυχε να υλοποιήσει το έργο της επιβολής της «τάξης και της ασφάλειας», κι ο ασθενής, σηκώθηκε από τη χειρουργική κλίνη και το έσκασε. Αντίθετα, μέχρι τώρα, η παρούσα εθνοσωτήριος κυβέρνηση, με τους κυβερνητικούς επιτρόπους της στα πανεπιστήμια, φαίνεται να τα καταφέρνει. Εξάλλου κατά τη διάρκεια της επταετίας, κοτζαμάν σύγκλητος του ΕΜΠ, παραιτήθηκε (14-3-1973) για λόγους ευθιξίας όταν παραβιάστηκε το άσυλο από την Αστυνομία. Ευτυχώς, οι σημερινές διοικήσεις των ιδρυμάτων, δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη συλλογικότητα ενημέρωσης, με το γνωστό φιλό-μπαχαλάκικο τίτλο «Δρομογράφος».

ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ(φωτο by dromografos)

Ρ.Α.Πα.Ν- Σ.Α.Φ.Ν. εαακ (Νομική)

Αυτή τη στιγμή η Νομική είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ το ίδιο ισχύει και για την πρυτανεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναφέρουν ότι βρίσκονται εκεί κατόπιν εντολής του πρύτανη εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου επειδή όπως αναφέρουν μέσα στη σχολή "συμβαίνουν πράγματα"...

Προφανώς, εννοούν τις Γενικές Συνελεύσεις όπως αυτή του Συλλόγου μας και όπως αυτή που επρόκειτο να διεξάγει αύριο ο ΦΣ Πολιτικού. Ζούμε άλλο ένα πραξικοπηματικό lock out από μεριάς των πρυτανικών αρχών στη Νομική και άλλη μια ένδειξη της έλλειψης κάθε ίχνους δημοκρατίας μέσα στο ΕΚΠΑ επί πρυτανείας του Θ.Φορτσάκη.

Αυτοί που μιλούν συνεχώς για ανοιχτές σχολές δεν διστάζουν να τις κλείσουν με ΜΑΤ και κλούβες εάν έτσι εξασφαλίσουν ότι οι φοιτητές δεν θα συνεδριάσουν, δεν θα συναποφασίσουν και δεν θα αγωνιστούν!

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλουν όλοι αυτοί που εν όψει της 17ης Νοέμβρη δεν θα μνημονεύσουν κανέναν αγώνα και καμία θυσία της ελληνικής νεολαίας αλλά την πτώση ενός καθεστώτος που από ό,τι φαίνεται μάλλον το αναπολούν.

ΟΠΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ (φωτο by dromografos)

Α.Ρ.Εν.Α (ΑΣΟΕΕ)

Το Lock Out δεν μας σταματά!

«Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από το πρωί της Πέμπτης 13 μέχρι το πρωί της Τρίτης 18 Νοεμβρίου 2014.» - Πρυτανεία

Αυτό που διαβάζετε λοιπόν είναι η ανακοίνωση που έβγαλε η πρυτανεία του Ο.Π.Α. στις 22:28 τη χθεσινή μέρα ( Τετάρτη 12/11/2014 ) . Ξαφνιάστηκε κανείς ; Όχι !

Βλέπετε ο κύριος Γάτσιος μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους πρακτικές όταν πλησιάζει η 17 Νοέμβρη. Το ίδιο εντελώς τυχαία κάνουν και οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες σε κάθε σχολή του κέντρου. Έτσι λοιπόν και εμάς μας γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί ; Γιατί επιλέγουν οι πρυτανείες των σχολών του κέντρου να κάνουν lockout στις σχολές;

Η απάντηση « Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη» , λυπόμαστε μα δεν μας καλύπτει. Ωστόσο πριν απαντήσουμε στο ερώτημα παραθέτουμε 2-3 στοιχεία για τη συγκυρία :

1) Την Παρασκευή 14/11/2014 υπήρχε κάλεσμα από πολτικές συλλογικότητες της σχολής για Γ.Σ.

2) Τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία και σχολές τελούν υπό κατάληψη ενάντια στο «Νέο Λύκειο», την οικονομική αναδιάρθρωση αλλά και στη λιτότητα.

3) Τη Δευτέρα ( 17/11) όπως και κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί μαζική πορεία με αφορμή το «Πολυτεχνείο»

Η εκτίμησή μας είναι λοιπόν πως το κλείσιμο του Ο.Π.Α. έχει άμεση σχέση με τα παραπάνω. Σε μια συγκυρία αναβρασμού στις άλλες σχολές και στα σχολεία της χώρας και με τη 17 Νοέμβρη να πλησιάζει το πιο πιθανό είναι πως η σχολή έκλεισε, υπό το φόβο, ότι σε μια εν δυνάμει εξεγερσιακή κατάσταση μπορεί να αποτελούσε κέντρο συσπείρωσης και αγώνα.

Την στιγμή που όταν κάποια σχολή τελεί υπό κατάληψη, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τα κυρίαρχα μπλοκ εξουσίας διαμαρτύρονται ότι διακόπτεται η εκπαιδευτική «ομαλότητα», οι πρυτανεία αποφασίζει να κλείσει τη σχολή και να διακόψει η ίδια την όποια «ομαλότητα». Μήπως λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι η διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθεαυτή, όσο το υποκείμενο που τη διενεργεί;

Το lockoutαποτελεί μια μέθοδο που στερεί από τους φοιτητές τον κοινωνικό τους χώρο. Τους στερεί τη συλλογική ζωή. Το lockoutαποτρέπει τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και αποτελεί πλήγμα για το δημοκρατικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές στερούνται την επικοινωνία, τη πολιτική ζύμωση και κυρίως τη δυνατότητα που έχουν μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές τους διαδικασίες να συναποφασίσουν για το μέλλον τους. Ταυτόχρονα είναι μια προσπάθεια αποσύνδεσης του Πανεπιστημίου και του εορτασμού του Πολυτεχνείου από το εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Κόντρα, λοιπόν, σε όσους θέλουν έναν νεκρό Φοιτητικό Σύλλογο και απαξιωμένες δημοκρατικές διαδικασίες στο χώρο του Πανεπιστημίου, κόντρα σε όσους θέλουν να μας αποκόψουν μεταξύ μας και να σωπάσουν τη φωνή μας εμείς απαντάμε με αγώνες μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις δομές αλληλεγγύης, τις πορείες και τα κινήματα. Κόντρα στην αυταρχικοποίηση του πανεπιστημίου και της κοινωνίας εμείς θα συνεχίσουμε των αγώνα δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια !

Όλοι-ες στο τριήμερο εκδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου!

Όλοι-ες στην πορεία Δευτέρα 17 Νοέμβρη!

 

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ (φωτο by dromografos)

Διαβάστε περισσότερα...

Τα 16 οικόπεδα που προτείνει η Αποκεντρωμένη Aυτοδιοίκηση για μετεγκατάσταση του καταυλισμού Ρομά στο Χαλάνδρι

Hule Hanusic - cooperationΜετά από πολλές ημέρες κυοφορίας και αφού από πριν είχε προαναγγελθεί στα ΜΜΕ της εξουσίας ότι βρέθηκε λύση για το που θα μετεγκατασταθεί ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο έφθασε την Τετάρτη 29/10 στον δήμο Χαλανδρίου η πρόταση, η λύση, της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης. Για την ακρίβεια οι 16 πιθανές λύσεις.

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση πριν από 1 μήνα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έστελνε τους Ρομά στο όρος Καντύλι είχαμε απαντήσει με τεκμηριωμένο ρεπορτάζ για το τι ήταν αυτή η λύση που έμοιαζε περισσότερο με ..τελική λύση παρά με σχέδιο που εκπονήθηκε με βάση τον στοιχειώδη ανθρωπισμό.

Στην προκειμένη περίπτωση αναδεικνύουμε στο νέο σχέδιο της για κάθε μία από τις πιθανές λύσεις που προτείνει, όλα τα στοιχεία που την την κάνουν να μην συνιστά και τόσο ... λύση

Το ίδιο το κείμενο που στάλθηκε αποτελεί μνημείο προχειρότητας καθώς για κανένα από τα 16 οικόπεδα που αναφέρει δεν υπάρχει:

  • Ακριβής θέση του ακινήτου. Όλα τα ακίνητα είναι είτε κοντά σε κάτι είτε πλησίον σε κάτι άλλο ή αποτελούν διάφορα γήπεδα της περιοχής, είτε απλά βρίσκονται κάπου σε κάποια περιοχή πχ Νέο Χαλάνδρι ή είναι κοντά στην Κηφισίας
  • Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οικοδομικό τετράγωνο Π Ο Υ Θ Ε Ν Α
  • Δεν υπάρχει Π Ο Υ Θ Ε Ν Α ακριβής εμβαδομέτρηση των ακινήτων
  • Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης και τις χρήσεις γης που αυτό προσδιορίζει θέτοντας στα μισά ακίνητα που αναφέρει τον προσδιορισμό αδόμητα, χαρακτηρίζοντας έτσι πχ οικόπεδα που προβλέπεται η χρήση εκπαίδευσης και που πρέπει να ανεγερθούν σχολεία ως λύσεις !!!
  • Μπερδεύει περιοχές δρόμους και εκτάσεις σε έναν απαράδεκτο γεωγραφικό αχταρμά που σε κάποια σημεία γίνεται από γεωγραφικός απλά γραφικός όταν αναφέρει πιθανό υποδοχέα στο κάτω Χαλάνδρι του καταυλισμού των Ρομά αδόμητη έκταση πλησίον της οδού 25ης Μαρτίου!!!

Πριν ξεκινήσουμε να απαντάμε στα .. περίπου δεδομένα της αποκεντρωμένης απλά να αναφέρουμε ότι όσα στοιχεία εμφανίζουμε τα έχουμε συλλέξει από:

  • Το τεύχος Β2 ΣΤΑΔΙΟ : Πρόταση της Μελέτης Αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Χαλανδρίου Αττικής κεφάλαιο Π3.5 Προγραμματικά μεγέθη κοινωνικού εξοπλισμού και χώρων πρασίνου – εκτίμηση πρόσθετων αναγκών σελ 112 – 126. Να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση λίγες μήνες πριν τις εκλογές.
  • Χάρτης Π3.1 Πολεοδομική οργάνωση (τμήμα της ίδιας μελέτης)
  • Αποτυπώσεις της επιφάνειας Χαλανδρίου (απλή εφαρμογή Google earth)

 

Περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου 3 οικόπεδα

Προσδιορίζεται ως περιοχή μεταξύ Έθνους και Ηρακλείου. (μπερδεύουν την Ηρακλείτου με το Ηράκλειο) . Τα οικόπεδα βρίσκονται πλησίον Οδησσέως (εννοούν την οδό Οδησσέως ) & Δαμασκηνού (εννοούν οδό Δαμασκηνού)

Στην οδό Οδυσσέως το οικόπεδο που αναφέρει το διδακτορικό της Αποκεντρωμένης είναι η έκταση 12.993τμ σε επαφή με την οδό στο ανατολικό της τμήμα και είναι χώρος για την ανέγερση σχολείου (δημοτικού και ειδικό σχολείο).

Η οδός Δαμασκηνου βρίσκεται σε αυτό που προτείνει η μελέτη του ΓΠΣ «πολεοδομικό κέντρο» της περιοχής του Πατήματος . Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί εκεί καταυλισμός όταν εκτός όλων των άλλων οι μόνοι δημοτικοί ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν εκεί είναι οι ΚΧ 1221 – 1224 με 150 – 830τμ και κάποιοι μικρότεροι. Είναι όλοι κοινόχρηστοι χώροι κατά το ΓΠΣ και προφανώς ούτε αυτοί μπορούν να φιλοξενήσουν κανέναν.


Περιοχή Μεταμόρφωσης 2 οικόπεδα

Κατά τους υπηρεσιακούς  της αποκεντρωμένης στην περιοχή υπάρχουν οικόπεδα : πρόκειται για «…διάφορα οικόπεδα τα οποία φαίνεται να έχουν κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις , κυρίως μη νόμιμες , πχ στην Ιωαννίνων, στην Τούφα κλπ …»

toufa

Η περιοχή της Μεταμόρφωσης έχει λοιπόν κάποιες μη νόμιμες αθλητικές εγκαταστάσεις και στην Ιωαννίνων και στην Τούφα αλλά και αλλού μάλλον.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μνημονεύει δημόσιο έγγραφο τον χώρο του ΦΟΤ ( Ο.Τ.720 4.416τμ), τον χώρο του 12 Δημοτικού (ΟΤ 719 – 7.380τμ) ως χώρους που μπορεί να έχουν χρήση διαφορετικά από αυτή που έχουν και που ταυτίζεται με το ΓΠΣ που είναι αντίστοιχα Γήπεδο , πλατεία, ΚΧ , πράσινο και εκπαίδευση αντίστοιχα. Και είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της ανοησίας που γνωρίζουν ότι τα οικόπεδα αυτά είναι όχι απλώς αδόμητα αλλά το αντίστροφο και προτείνουν αυτοί οι χώροι να αποτελέσουν λύση για τον καταυλισμό των Ρομά.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να εννοούν τον χώρο του ΟΤ 718α (Χελμού και Ιωαννίνων) δίπλα ακριβώς στους άλλους δύο. Δεν γνωρίζουν βέβαια στην αποκεντρωμένη ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ΔΕΝ ανήκει στον δήμο καθώς οι διοικήσεις των δήμων των τελευταίων ετών φρόντισαν να χάσουν οριστικά το συγκεκριμένο οικόπεδο από χώρο αθλητισμού (ούτε το ΓΠΣ τον αναφέρει πια ως τέτοιο).


Κάτω Χαλάνδρι – 3 οικόπεδα

Το πρώτο οικόπεδο αφορά έκταση που βρίσκεται « πλησίων της οδού 25ης Μαρτίου (αδόμητα)..»
Το ότι πρέπει να γράφει αδόμητο είναι το λιγότερο. Κατά την αποκεντρωμένη η οδός 25ης Μαρτίου ανήκει στο κάτω Χαλάνδρι. Στο συγκεκριμένο σημείο μία μόνο αδόμητη έκταση υπάρχει σε όλο το μήκος της 25ης Μαρτίου: το δημοτικό πάρκινγκ επί της κεντρικής πλατείας!!! Αυτό και αν είναι λύση (το ότι ο χώρος στο ΓΠΣ φαίνεται σαν χώρος για νέο δημαρχείο προφανώς δεν παίζει κανένα ρόλο).

Την ίδια τύχη έχει και το άλλο οικόπεδο που βρίσκεται «…πλησίον της οδού Καλογρέζας (αδόμητα)….».  Και η οδός Καλογρέζης (περνάει μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ ) και αυτή βρίσκεται στο κάτω Χαλάνδρι!!. Το ότι το μόνο αδόμητα οικόπεδο που έχει είναι.. πάλι το δημοτικό πάρκινγκ δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να αναφέρονται στους ΚΧ 35-36-36β όπου είναι οι κοινόχρηστοι χώροι επί της Παπανικολή όπου βρίσκεται η παιδική βιβλιοθήκη. Δυστυχώς κατά το ΓΠΣ οι χώροι αυτοί ανήκουν στον ΟΣΕ.

Μοναδική ελπίδα επαφής με την πραγματικότητα είναι το οικόπεδο που είναι «…πλησίον οδού Βοιωτίας (αδόμητα)…» - πάντα. . Ποια όμως είναι η αδόμητη έκταση που βρίσκεται στην οδό Βοιωτίας: ο ΚΧ (κοινόχρηστος χώρος) 312 έκτασης 1600τμ. Άλλη καλή λύση και αυτή : καταυλισμός σε κοινόχρηστο χώρο.


Πλατεία Κένεντυ – 3 οικόπεδα

Οι μελετητές της αποκεντρωμένης ανακάλυψαν 3 οικόπεδα στην περιοχή της πλατείας. Για το μεν πρώτο δεν δίνουν κανένα στοιχεία. Απλά υπάρχει κάπου στην πλατεία και είναι 1 στρέμμα (περίπου). Κανείς δεν ξέρει που είναι .


Τα άλλα δύο εκτός του ότι είναι κοντά στην Πλατεία Κέννεντι είναι «..πλησίον της οδού Αγ. Παρασκευής (μη μόνιμες κατασκευές)…». Είναι σαφές ότι αναφέρεται η αποκεντρωμένη στο κτήμα Μαμόπουλου (OT 137) όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της υπηρεσίας αυτεπιστασίας, ο χώρος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και ένας επόπτης καθαριότητας. Άλλη μία απλή λύση : πετάς έξω τις υπηρεσίες αυτές και ετοιμάζεις χώρο φιλοξενίας ανθρώπων. Απλό και λειτουργικό καθώς είναι και με μη μόνιμες κατασκευές θα κολλάει και με το μενταλιτέ των σκουρόχρωμων τσιγγάνων

Πλησίον Λ. Κηφισίας 5 οικόπεδα (πληθώρα λύσεων στην περιοχή)

rizarios
Τα πρώτα 2 οικόπεδα βρίσκονται «…πλησίον Αγ. Βαρβάρας (αδόμητα)…». Τι μπορεί να εννοούν λέγοντας Αγ. Βαρβάρα; . Εάν εννοούν την συνολική περιοχή τα οικόπεδα αυτά είναι μη ανιχνεύσιμα. Εάν εννοούν την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι εκεί δεν υπάρχουν αδόμητα οικόπεδα γενικώς - εκτός εάν θεωρούν τέτοιο τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.

Τα τελευταία 3 οικόπεδα βρίσκονται στο «… Νέο Χαλάνδρι, Ριζάρειο (αδόμητα) …» .Δεν γνωρίζουμε επίσης να υπάρχουν αδόμητες εκτάσεις στο μέτωπο της Κηφισίας σε αυτό που ονομάζουμε νέο Χαλάνδρι – Ριζάρειος, . Ένας τέτοιος υπάρχει και βρίσκεται στις οδούς Καστελορίζου και Μ. Ασίας έκτασης 1.355τμ. Είναι και αυτός Κοινόχρηστος Χώρος .

Αν θέλουμε να σχολιάσουμε την πρόταση της αποκεντρωμένης   - για να δείτε το κείμενο πατήστε εδώ - θα πρέπει να καταλήξουμε στο απλό συμπέρασμα: η αποκεντρωμένη ζητάει ή να καταπατήσουμε κοινόχρηστους χώρους, ή να μην χτίσουμε σχολεία, ή να εκδιώξουμε αθλητικά σωματεία, ή να κάνουμε έξωση από δημοτικές υπηρεσίες. Αυτό το θεωρεί λύση στο πρόβλημα του καταυλισμού των τσιγγάνων. Ποιος δήμος στον πλανήτη θα καθόταν να συζητήσει με τέτοιο τρόπο ένα τόσο σοβαρό θέμα; Κανείς.

Το κάπως ιδιαίτερο σε εμφάνιση και περιεχόμενο κείμενο της Αποκεντρωμένης  αποτελεί πιστό αντίγραφο της λογικής που ήθελε έτσι απλά να στείλει δεκάδες ανθρώπους στην εξορία πριν από ένα μήνα. Είναι προφανές ότι πίσω από αυτό δεν υπάρχει καμία επεξεργασία, παρά ένα ξεπέταγμα στην ανάγκη να φύγει από πάνω της το βάρος της επίλυσης αυτού του προβλήματος. Ότι έκανε πάντα δηλαδή.

Λες και αποτελεί e-shop ακινήτων σε καλεί να γεμίσεις με ακίνητα το καλάθι καθώς υπάρχουν προσφορές για όλα τα γούστα. Οι υποτιθέμενες λύσεις της πρότασης  είναι  γεμάτη ...περίπου λύσεις, σε μία περίπου πρόταση όπου όλα είναι περίπου στην θέση τους. Είναι τμήμα μιας περίπου επεξεργασίας που είναι περίπου σε όλα της γιατί κατά τους δημιουργούς της μάλλον,  λύνει προβλήματα στέγασης κάποιων που είναι περίπου άνθρωποι, ενώ η δημοσιοποίηση τους αφορά μια τοπική κοινωνία που έχει νοημοσύνη κάπου στο περίπου. Είναι τμήμα αυτού που προτείνει μία περίπου κυβέρνηση σε μία περίπου χώρα εδώ και πολλά χρόνια - περίπου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου για τον "κομμουνιστικό κίνδυνο", που απειλεί τα παιδιά του κ. Πλεύρη (video)

Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ, με την παρέλαση του δήμου Χαλανδρίου. Παραδόξως το θέμα δεν προέκυψε από κάγκελα, πορείες του λαού ή από άλλα τινά τα οποία είδαμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, είτε από την πλευρά του λαού ως διαμαρτυρία ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, είτε από την πλευρά των κρατούντων, στην προσπάθεια τους να προστατευθούν από τον εχθρό λαό. Ο ορυμαγδός σηκώθηκε, επειδή (άκουσον, άκουσον) στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την ημέρα που άρχισε η αντίσταση του λαού μας, ακούστηκε στην παρέλαση των μαθητών του Χαλανδρίου ο ύμνος του ΕΑΜ. Δυστυχώς για τους διάφορους που σκίζαν τα (εθνικά) ιμάτια τους στα τηλεοπτικά πάνελ ή λιώναν τα δάχτυλά τους στα πληκτρολόγια του twitter για να εκφράσουν την (εθνικόφρονα) αγανάκτησή τους, στο Χαλάνδρι έσπασε η βιτρίνα της "όμορφα φτιασιδωμένης" αντίστασης, όπου "σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αντιστάθηκε στον κατακτητή", και στην θέση της εισέβαλλε η πραγματική αντίσταση που μπροστάρη είχε το ΕΑΜ, την ώρα που άλλοι (εθνικόφρoνες κι αυτοί) συνεργάζονταν με το γερμανό κατακτητή. Σε αυτούς λοιπόν τους εθνικόφρονες, ήρθε η μελωδία της "Κατιούσα", χωρίς τους στίχους που τόσο πολύ τρέμουν, να θυμίσει ποιος έσωσε το λαό από την πείνα κι απ' την σκλαβιά. Κι ας ψάχνουν να βρουν τους "συντρόφους" τους σε προσωπικότητες δικτατόρων, όπως κάνει ο κ. Πλεύρης (με την ιδιότητα του στελέχους της Ν.Δ.), αλλά και διάφοροι άλλοι δημοκρατικοί φορείς τον τελευταιο καιρό. Όσο για το λαό του Χαλανδρίου, αφήστε τον να κυλά στην αγκαλιά του "ληστοσυμμορητισμού", ακούγοντας το "Άξιον Εστί"...

Για εσάς λοιπόν κύριοι....ξυδάκι...

Διαβάστε περισσότερα...