Menu

stasibanner

Απάντηση στο άρθρο του κου Γ. Κουράση σχετικά με την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμμτος 2018

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι εν Δράση κος Γ. Κουράσης εκφράζει μία σειρά επιχειρημάτων που αφορούν την καταψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της πρότασης τεχνικού προγράμματος του 2018. Στην συνεδρίαση αυτή η παράταξη του κου Κουράση καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα.


Για τα ζητήματα που αναφέρει είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινήσουμε πληθώρα ζητημάτων.

Η ανίκανη διοίκηση με το ανεπαρκές πρόγραμμα
....Εστιάζοντας, αποκλειστικά, στην βελτίωση κάποιων προβλημάτων της καθημερινότητας (όπως η εικόνα της καθαριότητας και η συντήρηση κάποιων υποδομών), δυνατότητα που τους δόθηκε με την πρόσληψη, 100 και πλέον, εργατών καθαριότητας και 200 πολιτών από την κοινωνική εργασία, καλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο μιας Δημοτικής Αρχής, ανίκανης να διαχειριστεί τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα της πόλης μας. Αλλά κυρίως ανήμπορης να οραματισθεί, να σχεδιάσει και προγραμματίσει (πολύ δε μάλλον να υλοποιήσει), ένα πλάνο έργων και δράσεων που θα στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών και θα διαμορφώσουν συνθήκες μιας βιώσιμης , ανθρώπινης πόλης....

Όπως αναφέρεται και στην απάντηση της νεολαίας του κόμματος της ΟΝΝΕΔ επαναλαμβάνουμε ότι:
1. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 αποτελεί συνέχεια των αντιστοίχων των προηγουμένων ετών και αποτελεί τμήμα του ίδιου ενιαίου και επί 3 χρόνια υπό εξέλιξη σχεδιασμού που θέλει στο δίπολο σταθεροποίηση κοινωνικού εξοπλισμού – ανάπτυξη υποδομών η πόλη να μπορέσει να διαχειριστεί στοιχειωδώς τις ανάγκες των κατοίκων της.
2. Η σταθεροποίηση του κοινωνικού εξοπλισμού αφορούσε και αφορά την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αδειοδότηση εκσυγχρονισμό και ανάπλαση των παιδικών χαρών, την συντήρηση των ΚΑΠΗ και Παιδικών Σταθμών την συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων. Μπορεί να φαίνεται αυτό κάτι απλό αλλά δεν είναι.
3. Η ανάπτυξη των υποδομών περιελάμβανε και περιλαμβάνει την εξεύρεση χώρου για την καθαριότητα (πραγματοποιήθηκε) και την οργάνωση των μελετών και των έργων για την υλοποίηση του, την αγορά καινούργιου εξοπλισμού για την καθαριότητα πράγμα που έγινε, την αγορά καινούργιων λεωφορείων για την δημοτική συγκοινωνία πράγμα που επίσης έγινε, την εξεύρεση χώρου πολιτιστικών δράσεων για τον δήμο που επίσης έγινε, την αγορά του ΧΕΥ 8 και την επέκταση του Πέρκιζας, την απόκτηση των 30 στρ του Νομισματοκοπείου, την κατασκευή 2 πλατειών στο Πάτημα 1, την κατασκευή του Σαχάλα, την διεκδίκηση του Δουζένη ως κοινόχρηστο χώρο, την παραχώρηση του κτήματος Ζερβού, την υλοποίηση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της οπόλης με την υλοποίηση του μεγάλου έργου ομβρίων, την ολοκλήρωση των μελετών για τον Βριλησσό, την ολοκλήρωση των μελετών για τα όμβρια του Πολυδρόσσου και την εξεύρεση χρηματοδότησης, τα περιβαλλοντικά για το ζήτημα της Πόντου.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η νεολαία του κόμματος όσο και η παράταξη του κου Κουράση δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου τύπου δουλειά, όπως είναι αυτή που γίνεται τώρα στον δήμο. Ποτέ δεν είχε υπάρξει κάτι αντίστοιχο η διοίκηση να δουλεύει μαζί με τους δημοτικούς υπάλληλους και να μοιράζεται μαζί την προσπάθεια. ΠΟΤΕ. Πως έγινε αυτό;
Από την μία χρησιμοποιήσαμε ότι υπήρχε από την προηγούμενη περίοδο (μελέτη ομβρίων, μελέτη Σαχάλα, μελέτες στις πλατείες ΚΧ1170 – 1265 κοκ) καθώς και ότι άλλο εμφάνιζε πληρότητα και δυνατότητα χρηματοδότησης και ένταξης σε κάποια μορφής επιχορήγηση.

Αν λοιπόν κάναμε κάτι τέτοιο με τις υπάρχουσες μελέτες και εργασίες (οι πλατείες στο Πάτημα πχ ήταν από σχεδόν δεκαετία έτοιμες. Αυτές και αν έχουν παρελάσει από όλα τα τεχνικά προγράμματα των τελευταίων ετών) κάναμε το ίδιο και με το προσωπικό : προσπαθήσαμε και αναδείξαμε όσες δεξιότητες υπήρχαν σε εργαζόμενους – και ήταν πολλές – καθορίσαμε προτεραιότητες σε σχέση με τις εργασιακές υποχρεώσεις όλων δημιουργήσαμε την κουλτούρα ότι όλοι συζητάμε για την δουλειά. Μια απλή διοικητική ουδέτερη πρακτική να δουλεύεις και να διοικείς με βάση την συνεργασία που απλά δεν υπήρχε

Αν δεν υπήρχε αυτή (διδάσκεται στους πρωτοετείς φοιτητές στα Πανεπιστήμια) δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα αν ο αντιδήμαρχος ΤΥ πχ εμφανιζόταν 2 φορές την βδομάδα στην ΤΥ και η υπηρεσία δούλευε σε ωράριο αυτομάτου – ευτυχώς όχι από όλους – σε μία υπηρεσία χωρίς παρουσιολόγια, εικόνα που αντιστοιχεί σε αυτό που παραλάβαμε το 2014 . Με εσάς που χρησιμοποιούσατε αυτή την πρακτική και αυτή την οργάνωση δεν είναι παράξενο που τίποτα δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πολλά πό την σημερινή πραγματικότητα.

Η διοίκηση του δήμου ως εγκληματική οργάνωση
...Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μεγάλο έργο της κατασκευής ομβρίων υδάτων προϋπολογισμού 5.500.000, που σχεδιάσθηκε, μελετήθηκε και ωρίμασε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, χρηματοδοτήθηκε από την τωρινή Περιφερειακή Αρχή και δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Ρούσσου, με μια σειρά «εγκληματικών» (λόγω και της επικαιρότητας) ολιγωριών αλλά και ανεξήγητων ενεργειών, έχει καθυστερήσει τραγικά....

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της αγοράς και στα αποτελέσματα της. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και προτείνουμε και στους δημότες να είναι πολύ επιφαλακτικοί στους νόμους του μνημονίου που καθορίζουν 153 μέρες διαδικασία με 3 αποφάσεις συλλογικών οργάνων και 2 της αποκεντρωμένης για να συμβληθεί ο δήμος με κάποιον τρίτο που πολλές φορές δεν έχει καν διαβάσει το τι λέει η διακήρυξη του έργου που επιχειρεί να συμβληθεί. Όταν κρίνουμε ότι το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας οδηγεί τεχνικά σε πιθανό άτοπο, η διοίκηση θα κάνει αυτό που επιβάλλει και ο νόμος , πρωτοφανές για το συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο των δήμων βέβαια: να ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις για τις μεγάλες εκπτώσεις που δίνουν οι συμμετέχοντες εργολάβοι , διαδικασία νόμιμη και να τους κρίνει με δυνατότητα αποκλεισμού αν οι εξηγήσεις τους δεν ήταν επαρκείς. Το γεγονός είναι όντως πρωτάκουστο. Όπερ και έγινε όμως . Έχοντας λοιπόν ένα τεράστιο έργο που για 24 μήνες θα σκάψει όλη την πόλη ήταν για μας πρόδηλό – και το ίδιο ήταν και για τους υπηρεσιακούς παράγοντες – ότι θα έπρεπε να ζητήσουμε εξηγήσεις για τις μεγάλες αυτές εκπτώσεις. Η διαδικασία εξέτασε 15 υποψήφιους αναδόχους και τους απέκλεισε. Δεν πρόκειται να μετανιώσουμε για κάτι που θεωρούμε καθήκον ούτε θεωρούμε ότι στις συμβαλλόμενες σχέσεις με τους εργολάβους οι νόμοι της αγοράς μας υποχρεώνουν να είμαστε κάτι λιγότερο από κύριοι της συμβαλλόμενης θέσης.

Η διοίκηση του δήμου ως μηχανισμός βολέματος
...Μικροαναθεσούλες, σε ήσσονος σημασίας έργα συντήρησης και διαχείρισης μικροπροβλημάτων.....
Από το σύνολο των πάνω από 60 έργων που υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα ένα (1) είναι στο όριο των απ΄ ευθείας αναθέσεων . Ακόμα και αυτό όμως δεν είναι απευθείας ανάθεση αλλά διαγωνισμός μετά από πρόσκληση σε μητρώο μελετητών και εργολάβων. Κλήρωση λέγεται και γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας.

Η διοίκηση του δήμου ως φορέας αφερεγγυότητας
...Αφερεγγυότητα και αοριστία για την διασφάλιση της χρηματοδότησης έργων που εντάσσονται για πρώτη φορά και η δαπάνη επιμερίζεται κυρίως στο 2019 (να θυμηθούμε, χρόνο εκλογών) και σε μικρότερο ποσοστό στο 2018....

Απολύτως καμία πίστωση που μπαίνει στον προϋπολογισμό και απολύτως κανένας κωδικός έργου ή μελέτης που μπαίνει στο τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι στον αέρα αλλά ακριβώς επειδή τεκμαίρει το ποσό που θα διαχειριστεί την επόμενη χρονιά είναι ένα υπαρκτό μέγεθος άμεσα υλοποιήσιμο. Αυτό δε, ισχύει για τον δήμο Χαλανδρίου αλλά και για κάθε δήμο που στοιχειωδώς κάνει σωστά την δουλειά του.

Η διοίκηση του δήμου ως μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος
...Κατασπατάληση ίδιων πόρων λόγω ιδεοληπτικών εμμονών σε έργα που μπορεί να αντληθούν κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα (όπως ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού φωτισμού) κ.ά....

Ιδεολογική εμμονή είναι να έχεις ναυαγήσει την χώρα και να θεωρείς ότι η πορεία του ναυαγίου είναι αυτή που πρέπει να πάρεις.
Δεν έχουμε ακόμα κάτι , στο τεχνικό πρόγραμμα για ζητήματα άντλησης κεφαλαίων ή μη για τον οδοφωτισμό . Η απόπειρα ανοίγματος σε αυτό το πεδίο ξεκινάει αυτές τις ημέρες καθώς θα γίνει δοκιμή σε 3 δρόμους εφαρμογής οδοφωτισμού με δυνατότητες αυτοματισμού στην λειτουργία και την παρακολούθησή του. Η έκβαση αυτής της δοκιμής θα καταλήξει και το πώς θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα σε αυτόν τον τομέα.
Κατά την άποψη μας η εκδοχή της εφαρμογής εγκατάστασης φωτισμού led από ιδιώτη με ταυτόχρονη υπαγωγή των δημοτικών τελών στην αποπληρωμή του (αυτό υπονοεί ο κος Κουράσης) είναι μία εκδοχή, δεν είναι η μόνη. Στο επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα προκειμένου να χαραχθεί η επιλογή που θα καθορίσει σε επίπεδο πόλης το τι θα γίνει. Μέχρι τότε οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να απολαμβάνουν τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική ( παράπλευρο προϊόν της κατασπατάλησης πόρων)

Η διοίκηση του δήμου ανύπαρκτη στην μάχη κατά των πλημμυρών

...Kαμία μελέτη, για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, για έργα κοινωνικών υποδομών για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων χωρικών παρεμβάσεων (απαραίτητων για χρηματοδότηση από πόρους εκτός Δήμου) ή μεγάλων έργων για μόχλευση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 κ.λπ....

Δεν πάει πολύς καιρός που το δημοτικό συμβούλιο παρέλαβε την τοπογραφική αποτύπωση και την υδραυλική μελέτη των ομβρίων του Πολυδρόσου η οποία ολοκληρώνει ως τελευταία , την μελέτη της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης.
Η μελέτη αυτή για έργο της τάξης των 6,5 εκ € που αφορά το Πολύδροσο και το συνδετήριο κομμάτι της Τούφας με το κεντρικό Χαλάνδρι, ολοκληρώνει μελετητικά τα βασικά μεγέθη του δήμου Χαλανδρίου μαζί με την Μελέτη του Βριλησσού (έτοιμη η υδραυλική και η τοπογραφική μελέτη και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην εξέταση των περιβαλλοντικών ζητημάτων με την περιφέρεια ) την μελέτη της Πόντου που βρίσκεται και αυτή στο ίδιο στάδιο και την μελέτη της Κόδρου - όπου ο δήμος έχει εκτελέσει την τοπογραφική αποτύπωση και την προκαταρκτική μελέτη και αναμένει από την περιφέρεια τον έλεγχο του ανοιχτού της Φιλοθέης προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση της καθ' εαυτού μελέτης (περιφέρεια ή υπουργείο) σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα. (Παρασκευή 24/11)

Η αντι αναπτυξιακή αντι - ευρωπαϊκή διοίκηση του δήμου
...Κανένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό ή διακρατικό, με πόρους (Ε.Ε.) πλην του Waste4think που θα συντελέσει στην αειφόρο ανάπτυξη της πόλης μας και την προστασία του περιβάλλοντος...

Δεν είναι λίγο πράγμα να έχει στο χαρτοφυλάκιο του ένας δήμον ένα πρόγραμμα σαν το waste4think, πρόγραμμα που βρίσκεται στο πλέον ανταγωνιστικό πρόγραμμα το Horizon 2020. Δεν γνωρίζουμε πόσοι δήμοι έχουν τέτοια συμμετοχή , μάλλον είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ταυτόχρονα στο ίδιο πρόγραμμα HORIZON 2020 και σε άλλη προκήρυξη ο δήμος Χαλανδρίου συμμετέχει μαζί με άλλους 60 φορείς δήμους και πανεπιστήμια από πανω από 10 χώρες σε πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνογνωσίας για την δημιουργία master plan ανάπτυξης συμμετοχικών αναπλάσεων στηριζόμενων σε φυσικα υλικά με εξειδίκευση σε δύο χώρους Νομισματοκοπείο και Ρεματιά που ήδη έχει περάσει στη δεύτερη και τελική αξιολόγηση με ορίζοντα επιλογής τον Φεβορυάριο του 2018.
Να ξεκαθαριστεί εδώ ότι η διοίκηση του δήμου σταθερά θα βρίσκεται στην πλευρά του ΟΧΙ στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει με τις επιλογές της τον λαό μας εξασφαλίζοντας την μιζέρια για εμάς και τα εγγόνια μας. Τα κάθε είδους Ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν την ελάχιστη ανταπόδοση στο πλιάτσικο που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια και θα επιδιώκουμε να πάρουμε όσο δυνατόν περισσότερα τέτοια προγράμματα μπορούμε.

Ο δήμος Χαλανδρίου ως κοινωνικά ανάλγητος σε μικρές μεγάλες και γενικά όλες τις ηλικίες και κατηγορίες πληθυσμού
...Κανένα έργο έστω σε επίπεδο προμελέτης για την επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης (υπόγειο γκαράζ κ.λπ.), την αντιμετώπιση του οικιστικού προβλήματος των Ρομά, την δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, KAΠΗ κ.λπ....

Η πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης υπόγειο γκαράζ στο κέντρο βρίσκεται στο υπόγειο του νέου δημαρχείου όπου περίπου θα υπάρχουν 150 θέσεις στάθμευσης. Η μεγάλη επέμβαση όμως θα είναι στο Μαμόπουλου όπου με 3 στρέμματα εγκατάσταση μπορεί να δημιουργηθεί ένας πραγματικά μεγάλος υπόγειος χώρος για πάρα πολλά αυτοκίνητα.

Οι ΡΟΜΑ πια είναι ένα οικιστικό πρόβλημα. Προφανώς επί 45 χρόνια δεν είχε λυθεί γιατί κάποιοι αριστεροί εμπόδιζαν την εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής κατοικίας των προηγούμενων διοικήσεων ή τα σχέδια ένταξης τους στα καταφύγια άγριων ζώων της ορεινής Μεγαρίδας όπως εμφατικά είχε αποφασίσει να εφαρμόσει η τότε διοίκηση της αποκεντρωμένης και του δήμου.
Για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια η παρέμβαση μέσα στην κοινότητα των ΡΟΜΑ με βάση την διαδικασία της διαμεσολάβησης και την λογική της οριοθέτησης πάνω στο δίπολο δικαίωμα υποχρέωση.

Ο δήμος Χαλανδρίου κάνει σήμερα ότι κάνει από χρόνια όλη η Ευρώπη και ο πολιτισμένος κόσμος για την διαχείρισή του πληθυσμού των ΡΟΜΑ. Το πλάνο της ένταξης που περιλαμβάνει όλες τις πρόνοιες που επιβάλει η Εθνική Στρατηγική για τους ΡΟΜΑ ή αντίστοιχη περιφερειακή και που είναι συμβατή με τις δράσεις του ΕΚΤ έχει ήδη ολοκληρωθεί από την ΜΟΔ και τον δήμο Χαλανδρίου και βρίσκεται για έγκριση στο γραφείο της ΓΓ ΡΟΜΑ προκειμένου να οδεύσει στην διαχειριστική αρχή της περιφέρειας για χρηματοδότηση. Ήδη 3 οικογένειες έχουν φύγει από τον καταυλισμό ενώ έχουνε ξεκινήσει όλα τα προπαρασκευαστικά του προγράμματος ένταξης από το Παράρτημα ΡΟΜΑ του κέντρου κοινότητας δράση χρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ.

Για λόγους που αναφέρθηκαν προηγούμενα (διαμεσολάβηση, δουλειά μέσα στην κοινότητα ) για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία κοιμήθηκαν το καλοκαίρι οι κάτοικοι του Πατήματος 2 καθώς η γειτνίαση ΡΟΜΑ και περιοίκων έχει εξομαλυνθεί σε βαθμό να συζητάμε την έναρξη της διάλυσης του καταυλισμού που υπάρχει εκεί.

Το ΚΑΠΗ του Σαχάλα οδεύει για δημοπράτηση - αναμένουμε την διαδικασία του κλιμακίου και του προ συμβατικού ελέγχου.

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τελείωσε η περίοδος που αυτοί χώραγαν τόσα παιδιά όσους επιβάτες τα τρένα στην Καλκούτα. Σταδιακά η διοίκηση έχει προσαρμόσει την δυναμικότητα τους στα διεθνή πρότυπα ώστε στην δύσκολη διαδικασία της αδειοδότησης που θα ξεκινήσει το 2018 να έχουμε την δυνατότητα της προσαρμογής. Τελείωσε η εποχή που στον Α γράφονταν πάνω από 100 παιδιά και στον Η πάνω από 130. Η διαδικασία αυτή θα καθορίσει τον άξονα με τον οποίο θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί πράγμα ούτως ή αλλέως δύσκολο εφόσον συνεχίζεται η μνημονιακή παράνοια που απαγορεύει τις προσλήψεις φαρμακώνοντας τις ανάγκες των εργαζόμενων οικογενειών.

Εν κατακλείδι
Οι 7 πληγές του Φαραώ έχουν πέσει πάνω στην πόλη και έχουν καταστρέψει ότι υπήρχε και δεν υπήρχε. Πραγματικότητα μεν για κάποιο ακροατήριο που θεωρούσε ότι πάντα θα ήταν στην εξουσία και θα την διαχειριζόταν με όποιο τρόπο θα εξασφάλιζε την διαιώνιση του. Το αντίθετο συμβαίνει για όλους τους άλλους που δεν είχαν την τύχη να ανήκουν στην ομάδα που διαχειρίστηκε την πόλη και την χώρα δεκάδες χρόνια και δεν μετείχαν των προνομίων της συγκατοίκησης πέριξ της εξουσίας της. Για όλους εμάς που δεν είχαμε την τύχη να νοιώσουμε την θαλπωρή της θα εξακολουθούμε να πιστεύομε ότι η απόπειρα να σταθεί η πόλη στα πόδια της πρέπει να συνεχιστεί και ο λαός της πόλης να μην φοβηθεί την συγκρουστεί με όλους όσους σφετερίστηκαν τον δημόσιο χώρο με σκοπό να τον παραδώσουν στην αγορά και τα συμφέροντα που αυτή εκπροσωπεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η επιλογή του λευκού που δεν είναι και τόσο λευκή.
επιστροφή στην κορυφή